Üretimi durduruldu! Cybertruck Foundation veda ediyor

Tesla, en pahalı elektrikli araç modellerinden birisi olan Cybertruck Foundation serisi üretimini sonlandırma kararı aldı. 100 bin dolara mal olan aracın yerine daha uygun fiyatlı modeller geliyor. Peki üretimi neden durduruldu? İşte detaylar

Tesla Cybertruck Foundation serisi sona erdi! Yeni ve daha uygun modeller geliyor

Tesla, Kasım 2023’te teslim etmeye başladığı Cybertruck Foundation Series’in üretimini durduruyor. Bu modellerin diğerlerinden farkı, sınırsız ömür boyu Supercharging, ücretsiz tam otonom sürüş (FSD), çift yönlü şarj sistemi kuponu ve aksesuar kiti gibi önemli ekstralarla doluydu. Ama tabii ki bunların bir bedeli vardı: tam 100 bin dolar. Bu da haliyle aracı lüks kategorisine soktu.

Üretimin durmasındaki tek sebep pahalı olması değil. Aslında bu erken teslimatlarla ilgili başta çok fazla heyecan vardı, ama son zamanlarda insanlardaki o çılgın bekleyiş sona erdi. Üstüne bir de, Ford F-150 Lightning gibi diğer elektrikli kamyonlar rekabeti artırdı. Ayrıca, elektrikli kamyonet pazarındaki talep de yavaşladı.

Elon Musk, Cybertruck Foundation Series’in sona erdiğini duyurmasının ardından, daha uygun fiyatlı modeller için siparişlerin açılacağını duyurdu. Yerine gelecek yeni modellerin başlangıç fiyatı 79 bin 990 dolar olacak. Yani, hala çok ucuz sayılmaz ama Foundation Series’e göre çok daha erişilebilir. Ancak, bu yeni modellerin teslimatı 2025 yılına kadar başlamayacak.

Tesla, Foundation serisi dışındaki Cybertruck üretiminde hızını artırıyor. Şu an haftada 1.300 adet üretiliyor, ancak hedef yıl sonuna kadar haftada 2 bin 500 adede ulaşmak. Eğer bu hedefe ulaşılırsa, yeni Cybertruck modellerini zamanında teslim edebilecek.

Daha uygun fiyatlı Tesla modellerinin gelmesi, Tesla’nın daha geniş bir kitleye hitap edeceği anlamına geliyor. Bu sayede yenilikçi teknolojilerini daha fazla insanın deneyimlemesine olanak tanıyacak. Bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni Tesla modelleri sizce hangi tarzda gelecek? Görüşlerinizi ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir