PKK’nın silahları nereye bırakacağı belli oldu iddiası

PKK’nın Kendini Feshetme İddiası Sonrası Süreç Nasıl İlerleyecek?

PKK terör örgütünün “kendini feshetme” açıklamasının ardından sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu.

Resmi makamlardan sürecin nasıl ilerleyeceğine dair net bir takvim veya plan paylaşılmazken, dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

MIT ve IKBY İş Birliği Yapacak

Cumhuriyet’in haberine göre; terör örgütünün silah bırakma sürecini MİT ile Barzani ailesinin kontrolündeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) birlikte yürütüyor. Silah bırakma noktalarının planlandığı yerler arasında IKBY’nin kontrolündeki Duhok ve Amediye kentleri ile başkent Erbil’in Köysancak kazası bulunuyor.

Silah teslim kayıtlarının MİT tarafından tutulması planlanırken, Türkiye’ye dönmeyecek militanların takibi yine MİT tarafından gerçekleştirilecek.

Terör örgütünün kamplarının durumu ayrıca ele alınıyor. Barınma, eğitim ve depolama alanlarının işlevsiz hale getirilmesi, silah bırakma sürecinin sonunda gerçekleşecektir.

Teröristlerin Teslimi Silah Bırakmadan Sonra Gerçekleşecek

Teröristlerin teslim alınması, silahların bırakılmasının ardından yapılacak.

MİT’in, terör örgütünün elemanlarına ilişkin suça karışma durumlarını incelediği ve eylem yapmamış teröristleri tespit ettiği belirtiliyor.

Silah bırakma işleminden sonra tespit edilen teröristler, TSK ve MİT ekipleri tarafından Türkiye’ye getirilmek üzere teslim alınacak.

Türkiye’de bir “teslim olma merkezi” oluşturulmayacak. Bu kararın gerekçesi, Türkiye’deki terörist sayısının az ve coğrafi olarak dağınık olmasıdır.

5 Yıllık İzleme Süreci Planlanıyor

Bu sürecin ardından 5 yıllık bir izleme dönemi planlanmaktadır. “Geçiş süreci” olarak adlandırılan bu zamanda TSK, Irak’ın kuzeyindeki varlığını sürdürecektir. Türkiye’ye karşı saldırı örgütlenmesi olmadığı kesinlik kazanana kadar birlikler mevcut konumlarında kalacaktır.

Şırnak’ta Özel Güvenlik Alanları Oluşturuluyor

PKK’ya yönelik takvimin başlamasının ardından Şırnak Valiliği, bazı bölgeleri özel güvenlik alanı ilan etti. Bu kararın, operasyon yapılmayan ve örgütün feshedilme kararının alındığı bir dönemde alınması dikkat çekti.

Related Posts

İngiltere gerçekten dünyanın en mutsuz ülke mi?

Bir araştırmaya göre İngiltere, 2022 yılında zihinsel sağlık ortalaması açısından 64 ülke arasında son sırada yer aldı. Peki bu veriler doğru mu, İngiltere gerçekten de dünyanın en mutsuz ülkesi mi?

Rusya’dan İHA’ları etkisiz hale getirmek için yeni sistem

Rusya, İHA’ları etkisiz hale getirmek için yeni lazer sistemini test etti.

Putin’den İsrail-İran açıklaması: Hazırız

Rusya devlet haber ajansı tarafından aktarılana göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İran Devlet Başkanı Mesud Pezeşkiyan’la görüştü. Görüşmeler İsrail’in İran’a yönelik üst düzey generalleri ve nükleer …

Ünlü oyuncu Hüseyin Goncagül son yolculuğuna uğurlandı: Cenazede ‘Süleyman Soylu’ ayrıntısı

Çocuklara yönelik tiyatro çalışmalarıyla tanınan oyuncu, programcı, sunucu ve yönetmen Hüseyin Goncagül son yolculuğuna uğurlandı. Üsküdar’daki Marmara İlahiyat Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine siyaset ve sanat camiasından birçok isim katıldı. O isimlerden biri eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu.

Dilan Polat psikiyatri kliniğine yatış yaptı

Kara para aklama ve vergi suçlamalarıyla 9 ay cezaevinde kalan sosyal medya fenomeni Dilan Polat, yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle kendi isteğiyle bir psikiyatri kliniğine yattığını açıkladı.

İran mı İsrail mi? Hangi ülkenin ordusu daha büyük? Hangi ülkenin silahları daha güçlü?

İsrail sabaha karşı yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer zenginleştirme programına yönelik bir hava saldırısı başlattığını duyurdu. Kısa süre içinde Tahran’dan da bir misilleme açıklaması geldi. Orta Doğu’da tansiyon bir anda zirveye çıkarken iki ülkenin askeri güçleri de merak konusu oldu. Hangi tarafın ordusu daha büyük? Hangisinin cephaneliğindeki silahlar daha gelişmiş ve güçlü?