Google Pixel kullanıcılarını bekleyen büyük sorun

Google, yaz sıcaklarına karşı Pixel telefon kullanıcılarını korumak için yeni bir adım atıyor. Google’ın geliştirdiği yeni bir uyarı sistemi, Pixel telefonlar aşırı ısındığında devreye girecek. Bu yeni mesaj, kullanıcıları sadece bilgilendirmekle kalmayacak, aynı zamanda telefonun performansını korumak için çeşitli önlemler de alacak.

9to5Googletarafından keşfedilen yeni kodlar, Google’ın mevcut basit uyarı mesajını daha kapsamlı bir hale getireceğini gösteriyor. Yeni uyarı mesajı, “Telefonun soğuması gerekiyor: Daha yavaş bir performans yaşayabilirsiniz. Direkt güneş ışığından kaçının veya yoğun pil kullanımı gerektiren uygulamaları kapatın.” şeklinde olacak. Bu “ön-acil durum” sırasında telefonunuzu sınırlı bir şekilde kullanmaya devam edebileceksiniz.

Google, bu uyarı sistemiyle sadece ısınma sorununu bildirmekle kalmıyor, aynı zamanda proaktif adımlar atarak telefonun güvenli ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Telefonunuz, bu uyarı mesajı geldiğinde performans hızını düşürecek, 5G bağlantısını kapatacak ve sorunu çözmeniz için önerilerde bulunacak.

Pixel telefonlar, özellikle Tensor çipleri sayesinde genelde sıcak çalışıyor, bu yüzden aşırı ısınma büyük bir sorun teşkil etmiyor. Ancak, yeni mesaj sistemi mevcut “Telefon ısınıyor” ve “Daha fazla bilgi için tıklayın” uyarısından çok daha işlevsel olacak.

Android Authority’nin bildirdiğine göre, bu ön-acil durum mesajı cihazınız 120,2 derece Fahrenheit (49 derece Celsius) sıcaklığa ulaştığında görünecek. 125,6 derece Fahrenheit (52 derece Celsius) sıcaklığa ulaştığında ise telefon “acil durum” moduna geçecek. Telefon 131 derece Fahrenheit (55 derece Celsius) sıcaklığa ulaştığında ise, “Yüksek sıcaklık nedeniyle telefon yaklaşık 30 saniye içinde kapanacak” uyarısı gösterilecek.

Yeni uyarı mesajı, “Uyarlanabilir Pil işlevsellikleri için Optimizasyonlar” başlıklı yakında çıkacak bir Batarya Sağlığı Hizmetleri güncellemesiyle sunulacak. Bu güncelleme, Google Pixel 8, Google Pixel 8 Pro ve diğer modellerde kullanılabilir olacak.

Google’ın bu adımı, özellikle yaz aylarında telefon kullanıcılarının cihazlarını güvende tutmalarına yardımcı olacak önemli bir yenilik olarak dikkat çekiyor. Kullanıcılar, bu yeni uyarı sistemi sayesinde telefonlarının performansını korurken aşırı ısınmadan kaynaklanan olası sorunlardan da korunmuş olacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir