Fenerbahçe Mourinho’yu KAP’a bildirdi

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe’de flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 8-9 Haziran tarihinde başkanlık seçimine gidecek olan sarı lacivertlilerde adaylar mevcut başkan Ali Koç ve eski başkan Aziz Yıldırım oldu.

Özellikle Aziz Yıldırım’ın en büyük kozu teknik direktör Jose Mourinho’ydu. Hatta Yıldırım düzenlediği basın toplantısında Ali Koç’a bir teklif yapmış ve Portekizli teknik adamın ücretini yarı yarıya ödemeyi önermişti.

BRANCO İMZA İÇİN LONDRA’YA UÇUYOR

Fenerbahçe’de teknik adam konusunda flaş bir gelişme yaşandı. Mevcut yönetim, Jose Mourinho ile anlaşma sağladı. Sportif direktör Mario Branco, ‘Special One’ ile resmi sözleşmeye imza atmak üzere Londra’ya gidiyor.

MÜJDEYİ VERDİ

Jose Mourinho perşembe akşamı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda müjdeyi vermişti. Portekizli teknik adam fotoğrafa, “Yeni maceralar için” notunu düştü.

FENERBAHÇE, JOSE MOURİNHO’YU RESMEN DUYURDU

Öte yandan Fenerbahçe Mourinho ile transfer görüşmelerine başlandığını KAP’a bildirdi. Sarı-lacivertli kulüpten KAP’a yapılan açıklamada, “Teknik direktörlük görevi için Jose Mario Dos Santos Mourinho Felix ile görüşmelere başlanmıştır” denildi.
24 YILLIK KARİYERİNDE 26 KUPA

Kulüpler düzeyinde UEFA Süper Kupa dışında yer aldığı tüm kulvarlarda en az bir şampiyonluk yaşayan Mourinho, 2000’de başladığı 24 yıllık teknik adamlık kariyerinde 26 kupa kazanma başarısı gösterdi.

Portekiz’de Porto, Benfica, Uniao de Leiria, İtalya’da Inter ve Roma, İspanya’da Real Madrid, İngiltere’de Chelsea, Manchester United ve Tottenham’da görev yapan Mourinho, son kupasını 2021-2022 sezonunda Roma ile UEFA Konferans Ligi’nde kazandı.

MOURİNHO’NUN KUPA KOLEKSİYONU

Mourinho, Benfica ve Uniao de Leiria’da tamamlayamadığı birer sezonun ardından 2002’de geçtiği Porto’da kupa koleksiyonuna başladı.
İki yıl görev yaptığı Porto’da 2 lig, birer Portekiz Kupası, Portekiz Süper Kupa, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası şampiyonlukları yaşayan tecrübeli çalıştırıcı, 2004’te Chelsea ile anlaştı.

İlk Chelsea döneminde, 3,5 sezon boyunca 2 İngiltere Premier Lig, 2 Lig Kupası, birer Federasyon Kupası ve Community Shield elde eden Mourinho, 2008’de Inter’in başına geçti.

Inter’de tamamladığı 2 sezonda başarılarına yenilerini ekleyen Portekizli teknik adam, 2 lig, birer İtalya Kupası, İtalya Süper Kupa ve UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı.

İngiltere ve İtalya’nın ardından İspanya’nın yolunu tutan Mourinho, 2010’da teknik direktörlük koltuğuna oturduğu Real Madrid’de geçmiş başarılarının bir adım uzağında kalsa da 3 yıl içinde lig, İspanya Kral Kupası ve İspanya Süper Kupa’da birer şampiyonluk yaşadı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir