Depremin yıl dönümünde Türkiye’nin dev şirketleri ‘Yanınızdayız’ mesajları paylaştı.

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından harekete geçen çok sayıda şirket bir yıldır bölgede çalışmalarını sürdürüyor. 50 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği, yüzbinlerce evin yerle bir olduğu bölgede hayatın yeniden kurmak için çaba gösteren iş dünyası, depremin 1. yılında da ‘yanınızdayız’ mesajını paylaştı.

BU TOPRAKLARDAN KAZANDIĞIMIZI BU TOPRAKLARIN İNSANIYLA PAYLAŞACAĞIZ

Sabancı Grubu tarafından yapılan açıklamada, “6 Şubat 2023’te yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen depremlerde hayatını kaybeden çalışanlarımızı, ailelerini ve tüm vatandaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Sabancı Topluluğu olarak, yaraların sarılması için şirketlerimiz ve Sabancı Gönüllülerimizle birlikte depremin ilk günden itibaren sahadaydık.

Depremden etkilenen halkımıza ve bölgede bulunan yaklaşık 7 bin çalışanımıza enerji, arama kurtarma, barınma, gıda ve temel ihtiyaç dağıtımı gibi konularda destek olduk.

Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında pek çok projemizi deprem bölgesinde gerçekleştirdik. Bu doğrultuda, bölgede yerel bir kalkınma platformu oluşturarak özellikle gençlere ve kadınlara iş kurma ve yürütme konusunda yeni yetkinlikler ve beceriler kazandırmak üzere Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi’ni açtık.

Sabancı Vakfı, depremden en ağır hasarı alan illerden biri olan ve en yoğun öğrenci nüfusuna sahip Hatay’da ortaklarımız Ageas, Bridgestone ve Eon’un da katkılarıyla 5 okul hayata geçirdi.

Sabancı Topluluğu olarak, her zaman olduğu gibi bundan sonra da “Bu topraklardan kazandığımızı bu toprakların insanıyla paylaşmaya” devam edeceğiz” denildi.

UNUTMAYACAĞIZ

Koç Holding de yayımladığı mesajda, “Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 11 ilimizi doğrudan etkileyen 6 Şubat depreminin yıl dönümde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı dileriz. Unutmayacağız, hep birlikte dayanışma ile iyileşeceğiz” dedi.

DAYANIŞMA GÜÇ VERECEK

Shell Ülke Başkanı Ahmet Erdem de paylaştığı mesajda, “6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin birinci yıldönümünde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Deprem nedeniyle yitirdiğimiz değerli bayimizi, çalışma arkadaşlarımızı, bayilerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın yakınlarını rahmetle anıyorum.

Depremin ilk günlerinde akaryakıt ve acil ihtiyaçları karşılayabilmek amacıyla tüm ekiplerimiz ve bayilerimiz canla başla çalıştı. Toplumumuza olan sorumluluğumuzun bilinciyle, bölgeye katkılarımıza afet sonrası dönemde de devam ettik. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile kurduğumuz güçlü dayanışma ağını sürdürüyoruz. Çocuklar, gençler ve kadınlar başta olmak üzere bölge halkına sosyal ve duygusal destek sağlamak için Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da 20 noktada destek merkezlerimiz hizmet vermeye başladı.

TEGV ile kurduğumuz ve Eylül ayında açılışını yaptığımız 12 öğrenim biriminde düzenlenen 261 etkinlikten 2.945 çocuk faydalandı. TOG ile açtığımız iki destek merkezinde Eylül ayından beri 981 etkinlik düzenlendi ve bu etkinliklere 19.170 kişi katıldı. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile kurduğumuz 6 Mor Yerleşke’de Haziran 2023’ten beri gerçekleşen 1.767 farklı etkinlik veya özel seans ile 10 binden fazla kadın ve çocuğa destek sağladık.

Shell Türkiye olarak 100 yıldır ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sunma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dayanışmanın güç vereceğine olan inancımızla, bugün de afet bölgesinde iyileşmeye katkı vermek için çalışıyoruz.” bilgilerini paylaştı.

KALPLERİMİZ BİRLİKTE DESTEĞİMİZ SİZİNLE

Eczacıbaşı Topluluğu da yayınladığı mesajda şunları söyledi;

“Ülkemiz tarihinin en büyük afetlerinden birinin ardından, afetlerden etkilenenlerin yaşama tutunabilmesi için her desteğin öneminin farkındayız. Afetten en derinden etkilenen kadınlar, çocuklar ve gençler başta olmak üzere sağlık, hijyen ve eğitim odak alanlarında bölgeye desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

Kadınlar ve çocukların sağlık hizmeti erişimine destek verebilmek amacıyla, Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da Anne Çocuk Sağlık Birimleri kurarken, Türk Psikologlar Derneği ve İhtiyaç Haritası iş birliğinde, deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ücretsiz online psikolojik destek sunmaya devam ediyoruz.

Çocukların eğitimlerinin kesintiye uğramaması için Adıyaman’da Eczacıbaşı TEV İlkokulu’nun açılışını gerçekleştirirken, deprem bölgesinden 400 kadın öğrenciye üniversite eğitimleri boyunca Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Lisans burs desteği veriyoruz. Eczacıbaşı Gönüllüleri ile geçtiğimiz bir yıl boyunca farklı kampanyalar ile bölgenin ihtiyaçlarına destek oluyoruz.

Kamu ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinde odak alanlarımız olan sağlık, hijyen ve eğitim alanlarında bölgenin yeniden yaşama tutunmasına destek vermeye devam edeceğiz.”

UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ….

Mercedes Benz CEO’su Süer Sülün de, “Tam bir sene geçti. Unutmadık, unutmayacağız…

6 Şubat depremlerinde kaybettiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, ülkemizin aynı acıları bir kez daha yaşamamasını temenni ediyorum.

Bundan sonra da, ilk günden beri olduğu gibi depremden etkilenen bölge halkının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

KAYIPLARIMIZIN ACISI İLK GÜNKÜ GİBİ

Doğuş Grubu yayınladığı mesajda, “6 Şubat 2023 hafızalarımızdan asla silinmeyecek, hepimizde derin izler bırakan acı bir gün…

O gün sadece 11 il değil, tüm Türkiye sarsıldı. Kayıplarımız, yasımız büyüktü. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yıl dönümünde, bu büyük felaket bir daha yaşanmasın diye, toplumsal sorumluluk bilinciyle bir aradayız, birlik olmanın gücüne inanıyoruz.

Afeti takip eden ilk günden bu yana; yaraları sarmaya gayret ettik, ediyoruz. Yaşanan felaketin izlerini silmek için yurt içi ve yurt dışı tüm kaynaklarımızı etkin bir şekilde seferber etmeye devam ediyoruz, sorumluluğumuzu aynı kararlılıkla sürdürüyoruz.

Bu yolda, birlikte yürümeye, birlikte iyileştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

DAYANIŞMA İLE İYİLEŞECEĞİZ

Tüpraş da “Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 11 ilimizi doğrudan etkileyen 6 Şubat depreminin yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı dileriz. Unutmayacağız, hep birlikte dayanışma ile iyileşeceğiz” mesajını verdi.

BİRLİKTE HATIRLAYACAĞIZ

Boyner Grup da paylaştığı mesajda, “6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçerken, yaralarımızı birlikte sarmaya devam ediyoruz. Deprem bölgesinde hep birlikte yeniden güzel günlere erişmek için tüm çabamız.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle yürüttüğümüz Mor Yerleşke projesi ile depremden etkilenen kadın, çocuk ve yaşlıların daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürmeleri için çalışıyoruz. Yaşamı umutla yeniden inşa etme çağrımızla birlikte hatırlayacağız diyoruz.” paylaşımını yaptı.

Pegasus Hava Yolları da yayımladığı mesajda, “6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını diliyoruz. Ülkemiz için hala ve her zaman buradayız” diye paylaşım yaptı.

Socar Türkiye’de, “Geçtiğimiz yıl ülkemizde yaşanan deprem felaketinin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Felaketin yıl dönümünde, depremde hayatını kaybeden canlarımızı rahmetle anıyoruz. Birlikteyiz. Güçlüyüz.” paylaşımı yaptı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir