CHP’li Murat Emir: Şehir hastaneleri için dövizle yapılan anlaşmalara bütçe yetişmiyor

Sağlık Bakanlığı’nın 2023’ün ilk beş ayına ilişkin mali tabloları, şehir hastanesi harcamalarını da gözler önüne serdi. Şehir hastanelerine harcanan paradaki artışa dikkat çeken CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı’nın şehir hastanelerinin bütçesini yetiştiremez hale geldiğini savundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “hayalim” dediği şehir hastanelerinin kira bedeli için bu yıl 27.5 milyar TL’lik bütçe ayrıldı. Ancak söz konusu bütçenin büyük bir kısmı şimdiden tükendi. Harcanan miktar yılın başından bugüne kadar 22.5 milyar TL’ye kadar ulaştı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 25 yıllık sözleşmelerle vatandaşın vergilerinin ipotek altına alındığını belirterek, “Döviz kuru üzerinden yapılan anlaşmalara bütçe yetişmiyor. Dövizdeki artışla birlikte yıl sonuna kadar bir bu kadar daha belki çok daha fazla ödeme, şehir hastaneleri için iktidar yandaşı müteahhitlerin cebine akacak” dedi.

2023 başında hazırlanan bütçede şehir hastanelerinin kirası için 27.5 milyar lira ayrıldığını anımsatan Emir, “Ancak yılbaşından bugüne kadar harcanan toplam para 22.5 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Sağlık Bakanlığı’nın, şehir hastanelerine artık bütçe yetiştiremez hale geldi. Bütçe kalemi buralara harcanınca koruyucu hekimlik, bağımlılıkla mücadele, halk sağlığı gibi kalemlere de ayıracak bütçe kalmıyor. Diğer yandan kamu hastanelerinin ihaleleri bir bir erteleniyor” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir