Bataklık Davasındaki Müdür Anlattı: Vali Ve Savcı Uyuşturucu Baronunun Masasındaydı!

Uluslararası uyuşturucu baronları Çetin Gören, Nejat Daş ve Halil Arslantaş’ın, uyuşturucudan elde etikleri paraların aklanmasına ilişkin görülen 73 sanıklı ‘bataklık’ davasında 154 sayfadan oluşan gerekçeli karar açıklandı. Yargılama sonrasında, ifadeleri alınamayan biri İngiliz 4 kişinin dosyası ayrıldı. Mahkeme, Nejat Daş’ın ağabeyi Servet Daş dışındaki diğer tüm sanıklar için beraat kararı verdi. Kararla birlikte, sanıkların 2 milyon lirayı bulan avukatlık masraflarını da Hazine ödeyecek.

Ankara 33. Ağır Mahkemesi’nin 24 Mayıs tarihli gerekçeli kararında dikkat çeken detaylar yer aldı. Kısmetim-1 ve Lucky-S isimli gemilerde 15 tondan fazla uyuşturucu ile yakalanan ve hapis cezası alan Neajt Daş’a, makam aracını tahsis eden eski İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek, gerekçeli kararda yer alan ifadesine dikkat çekici bilgiler veriyor.


Çetin Gören uyuşturucu paraları ile Antalya’da bulunan Caratpark projesinde çok sayıda villa aldı.

‘BARONUN MASASINDA VALİ DE SAVCI DA VARDI’

Dava dosyasına göre Nejat Daş’ı, Necmettin Yüksek ile tanıştıran isim Sadık Karayel oldu. Yüksek ifadesinde, Nejat Daş ile Zorlu Center’da görüştüğünü ifade ederek özetle “Bu görüşme 2019 yılında oldu. Zorlu Center’daki bu görüşmede halen görevde ki İstanbul Merkez Valisi, halen görevde terör savcımız ve Ankaralı bürokratlar vardı.


Nejat Daş, uyuşturucu paraları ile gemi aldı, döviz bürosu kurdu.

Beni de buraya çay içmeye çağırdılar. Ben de gittim. Masada ilk defa hayatımda gördüğüm Nejat Daş da vardı. Bu kişiyle, ‘döviz bürosu sahibi ve saygın bir iş adamı’ olarak tanıştırıldım” dedi. Yüksek, anılan görüşmeden 6 ay kadar sonra Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü olduğunu anlattı. Yüksek, İlçe Emniyet Müdürü olduktan sonra Daş’ın kendisine ‘Hayırlı olsun’ ziyaretine geldiğini söyledi.


Halil Arslantaş, uyuşturucu paraları ile memleketinde birçok gayrimenkul projesi yaptı.

NEJAT AĞABEYE SELAM SÖYLEYİN!


Yurtdışındaki paraların Türkiye’ye gönderilmesini organize eden isim İsmail Karabacaklar oldu.

‘SEDAT PEKER İLE TANIŞTIRMAMI İSTEDİ’

Sanıklardan Atilla Yıldırım ise ifadesinde, Nejat Daş’ı Sedat Peker ile tanıştırdığını, bunu duyan Çetin Gören’in de benzer bir görüşmeyi yapmak istediğini söyleyerek “Çetin’i Sedat Peker’e yemeğe götürdüm. Çetin Gören’in, Sedat Peker’i daha önceden tanıyıp tanımadığı konusunda bilgisi yok benden rica etmişti. Dedi ki ‘Nejat’ı oturtturmuşsun yemeğe’ dedi. ‘Beni de oturtturur musun’ dedi. Ben de götürdüm orada oturtturdum” diye konuştu.


Atilla Yıldırım, Nejat Daş’tan sonra Çetin Gören’i de Sedat Peker ile tanıştırdığını söyledi.

75 MİLYON LİRAYI DOLANDIRICIYA KAPTIRDI

Elde ettiği uyuşturucu paraları ile memleketi Gaziantep’te gayrimenkul projeleri yapan Halil Arslantaş ise, bu süreçte sanıklardan Mahmut Bilici’nin kendisini 75 milyon TL dolandırdığını söyledi. Arslantaş, bu kişinin kendisini istihbarat elemanı olarak tanıttığını TMSF’nin el koyduğu şirketlerin mülklerini uygun fiyata alma vaadi ile kendisini kandırdığını söyledi. Arslantaş, Çetin Gören’in, yaş sebze meyve konteynerleri ile uyuşturucu taşıdığını anlattı.


Dosyaya göre, Necmettin Yüksek (solda) makam aracını, Neşat Daş’a tahsis etti.

UYUŞTURUCU PARALARI TIR’LARLA TAŞINDI

Dava dosyasında yer alan bilgilere Çetin Gören ve Nejat Daş’ın uyuşturucudan elde ettiği paralar TIR şoförleri ile kuryeler üzerinden getirildi. TIR şoförleri ile gönderilen paraların organizasyonunu Londra’da yaşayan İsmail Karabacaklar üstlendi. Çetin Gören’in yakın akrabası Mahmut Bilici ise, bu kişinin paralarının transferi için aktif rol aldı.

Mahkeme, İngiliz Perry James Young, Doğan Kaptan, Kemal Kandemir, Kemal Kandemir ve Hasan Gök’ün dosyalarını ise ayırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir